Çorba TarifleriÇorbalar

Çok Kolay Tarhana Çorbası Tarifi (Pratik Tarif)

Bugün sizlerle beraber hepimizin sevdiği ve özellikle kış aylarında sıcak sıcak içtiğimiz “Tarhana Çorbası” yapacağız. Bu çok kolay Tarhana Çorbası tarifi ile lezzetli bir çorba yapabilir ve menünüze ekleyebilirsiniz. Bildiğimiz gibi “Tarhana Çorbası” kış aylarında sabah-akşam menülerimizden eksik olmayan bir çorba çeşididir.  Özellikle soğuk algınlığıyla karşı karşıya geldiğimiz de bu kadar tercih edilmesinin sebeplerinden biri tabi ki de vitamin ( C,B ve A) bakımından zengin olmasıdır.  Bunun yanında Tarhana Çorbası doygunluk hissi verdiği için de yine kilo kontrolü için oldukça tercih edilir. Peki Tarhana nasıl yapılır ve ne gerekli? Şimdi sizlere kolay hazırlayabileceğiniz çorba tarifi veriyoruz. İşte Tarhana çorbasının tarifi;

Diğer Tarifler  Kurşun Aşı Tarifi Yemeği, Çorbası Nasıl Yapılır?
Tarhana Çorbası Tarifi

İçindekiler

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Toz Tarhana3 yemek kaşığı
Salça1 çorba kaşığı
Tereyağ1 çorba kaşığı
Nane1 çay kaşığı
Tuz
Kırmızı Biber1 çay kaşığı

Tarhana Çorbası Hazırlanışı

Öncelikle 1 çorba kaşığı tereyağını tencereye atıp eritin ve 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. Ardından 5 su bardağı suyu ilave edin.Başka bir kabın içene de 1 su bardağı suya tarhana ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin ve 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızı biber ilave edip servis yapın. Şimdiden hepinize ve sevdiklerinizle birlikte Afiyet Olsun.

Diğer Tarifler  Közlenmiş Patlıcan Çorbası Tarifi | Yemekteyiz

Tarhana Çorbasının Hikayesi

Bu güzel çorbanın bir de hikayesi vardır. Nasıl ve ne zaman bulunduğunu bu hikayeden öğrenebilirsiniz. İşte Hikayemiz :

”Ramazan ayında padişah Yavuz Sultan Selim ve bir veziri çarşıya inerler. İftar vakti geldiğinde de vezir padişaha bir teklife bulunur ve ezan kimin evinin önünde okunacaksa orada iftarlarını açacaklarına kararlaştırırlar.Ramazan Bayramı iftar vakitlerinde Anadolu’nun her kapısı herkese açık olurmuş ve sofralarda ilave bir tabak olur ve kapı önlerinde misafir gelirse diye mutlaka biri beklermiş. Ezan okunur ve padişah ile vezir kararlaştırdığı gibi yapar ve yaşlı bir efendinin misafiri olup iftarlarını açarlar. Sofraya sıcacık mis gibi kokan bir çorba konur. Padişah çorbayı çok sever ve çorbanın ne olduğunu, adını merak eder. Ev sahibi’nin padişaha verdiği cevap ise : “Darhane çorbasıdır padişahım” olur.

Diğer Tarifler  Süleymaniye Çorbası Tarifi, Dilek Mutfakta

Darhane çorbası hemen kısa bir sürede saraya girer. Zamanla ismi tarhana çorbası  ve tarana çorbası olarak değişikliğe uğramıştır.

https://www.youtube.com/watch?v=ReKG1lAvVK0

İzmir Mavisi
Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı