Hamur İşleriSütlü Tatlı TarifleriTatlı Tarifleri

Profiterol Tarifi,Orjinal Profiterol Tarifi

Profiterol tarifi, profiterol nasıl yapılır? Orijinal profiterol tarifi nasıl olur? Profiterolün yapım aşamaları nasıldır? Profiterol hakkında merak ettikleriniz aşağıdaki tarifimizde. Pataşu olarakta adlandırılan profiterol; fırında pişen puf hamurlar içerisine krema doldurulan ve üzeri erimiş çikolata ile kaplanan bir tatlıdır. Tam olarak  hangi yöreye ait olduğu bilinmemekle birlikte Fransız mutfağından çıktığı tahmin edilmektedir. Kaşık kaşık yemek isteyeceğiniz, nefis profiterol tarifinin önce malzemelerine, sonra yapım aşamalarına geçebiliriz. Şimdiden kolay gelsin.

İçindekiler

Profiterol için gerekli malzemeler

Yumurta4 adet
Margarin100 gr.
Un1 su bardağı + 1 çorbakaşığı

Kreması için;

Margarin30 gr.
Süt1,5 su bardağı
Un2,5 çorba kaşığı (tepeleme)
Şeker1 çay bardağı
Diğer Tarifler  Karpatka Dolgulu Volovan Tarifi

Çikolata sosu için;

Yumurta1 adet
Süt2 su bardağı
Un2 çorba kaşığı (tepeleme)
Şeker½ su bardağı
Kakao2 çorba kaşığı
Vanilya2 paket
Margarin30 gr.
Profiterol Tarifi,Orjinal Profiterol Tarifi

Profiterol tarifi;

  • Tencereye margarini ve suyu ekleyip kaynatın. Margarin tamamen eridiğinde unu ekleyip hızle ve sürekli karıştırarak koyu bir hamur olana dek pişirin. Tencereyi ateşten alıp soğutun. Yumurtaları teker teker ve yoğurmaya devam ederek hamura ekleyin (1 yumurtayı ekleyip tahta kaşıkla hamura iyice yedirdikten sonra diğer yumurtayı ekleyin). Tüm yumurtalar bittiğinde fırın tepsinizi margarinle yağlayın. Hamurda kaşık yardımıyla parçalar alıp diğer bir kaşık yardımıyla tepsiye alın. Bu şekilde hamurları aralıklı dizin. 5 dakika önceden ısıttığınız 150 derece fırında hamurlar pembeleşip üzerleri kuruyuncaya kadar pişirin.(elinizle hamurun yeterince kuruduğunu kontrol edin. Yeteri kadar pişmezse fırından çıkardığınızda hamurlarınız çökecektir.) Pişen profiterol hamurlarınızı fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Krema için; tencereye sütü, unu ve şekeri alın. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Kremayı ateşten alıp soğutun. Margarini eritmeden kremaya ekleyin (margarininiz yumuşak olsun). Mikserle 1 dakika çırpın.
  • Profiterol hamurlarını ortadan ikiye kesin. Alt parçasının üzerine 1 tatlı kaşığı krema koyun. Üst parçasını üzerine kapatın. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın.
  • Çikolatalı sosu için; çırpılmış yumurtayı, unu, şekeri sütü ve kakaoyu ekleyip ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Üzeri göz göz olunca ateşten alın. Vanilyaları ve margarini sosa ekleyip mikserle 1 dakika çırpın. Sosu profiterollerin üzerine gezdirin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
Diğer Tarifler  En Kolay Gül Tatlısı Tarifi, Şerbetli Tatlılar

Diğer tarifler;

 

İzmir Mavisi
Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı